On se reilua, että yksi pieni kansanryhmä pystyy laittamaan koko kansan kontalleen. Satamat jumissa, vientiteollisuus menettää rahaa, ehkä jopa tulevaisuuden kaupat ohjaantuvat muualle. Miksi näin? Yksi pieni työläisryhmittymä haluaa jotain. Keskellä lamaa, puristetaan koko suomen keuhkoja, jotta itse saadaan jotain. Miksi ei vain voisi olla tyytyväinen että on töitä, varsinkin kun niin moni on työttömänä? Ja maailmanlaajuinen finanssikriisi ei ole edes ohi. Täytyy olla itsekäs, jotta riskeeraa omaa ahneuttaan muidenkin työllisyyttä.

Entäs sitten päättäjät? Siellä on kans itsekkäitä ja kyvyttömiä ihmisiä ajamassa omaa etuaan. Niinkuin vasta keltaisessa lehdistössä, eräs päättäjä on "tienannut" eduskunnasta itsellensä useamman tonnin eläkkeen ennenkuin on 40 täyttänyt. Reilua? Ei varmaankaan. Onko hänen panos yhteyskunnalle ollut noin arvokasta? Ei varmaankaan. Entä muiden päättäjien? Tuskinpa kuitenkaan, työttömiä riittää, vanhusten hoito ei pelaa. He eivät luopuisi pennistäkään yhteisen edun nimissä, lamatalkoot kuuluvat vain tavallisille kansalaisille. Kiittäkäämme siis itseämme, sitä saa mitä äänestää.

Muistaako kukaan enää sairaanhoitajien lakkoa? Silloinhan kohtuullisen iso määrä sairaanhoitajia oli valmis ajamaan asiaansa eteenpäin, mutta mitä tekivät päättäjät. Yön yli tekivät lakimuutoksen, jolla estettiin sairaanhoitajien työtaistelu. Jos kyseessä on niin tärkeä työntekijäryhmä, että kansalla ei ole varaa antaa heidän lakkoilla, niin miksi heidän palkkansa on sellainen että he kokevat olevansa pakotettuja rankkaan työtaisteluun, jopa irtisanoutumisiin asiansa vuoksi? Jos verrataan lääkärien ja sairaanhoitajien palkkoja, niin voisi kuvitella että lääkärithän ne vasta ovatkin tärkeitä ihmisiä. Kun lääkärit joku vuosi sitten lakkoilivat, niin eipä silloin kuitenkaan ollut tarvetta lakimuutoksiin. Kutsumus ammatti, hah. Itsekkäitä ovat hekin, pelkkiä päivätöitä pitäisi olla isolla palkalla. Ikäänkuin kukaan muu ei joutuisi joskus yötöitä tekemään.

Jos ajatellaan suurten yhtiöden pääjohtajia, niin miten on mahdollista että heidän kuukausi palkkansa on suurempi kuin normi duunarin vuosiansiot? Onko heidän työpanoksensa yhtiölle tosiaan niin korvaamaton? Itse määräävät mitkä tavoitteet on saavutettava, jotta ansaitsevat vielä ökypalkan päälle optio rahoina miljoonia. Mistä nekin rahat otetaan? Perus työläisiltä, selkänahasta höylätään pikkusen kerrallaan joka kuukausi... Ja jos isossa asemassa oleva henkilö töpeksii työssään oikein kunnolla, niin kultaisen kädenpuristuksen kera siirretään kaikessa hiljaisuudessa syrjään... Ja seuraavan ahnehtijan vuoro.